Bli medlem på Crime News

Som medlem kan du diskutera allt om krim på Crime News forum. Du blir också uppdaterad när det händer nya grejer på sajten. Registrerar dig nu.
Bli medlem och tävla här

Sexualbrottsoffer hånas på nätet PDF Skriv ut E-postadress

Kjell-Åke Bjurkvist var den förste svenske mannen som fick sin förövare fälld. I en tråd på Flashback hånas Kjell-Åke Bjurkvist och domen mot hans förövare har lagts ut. Ungefär samtidigt som skriverierna på Flashback påbörjades efterlystes även information om Bjurkvist på ytterligare en webbplats.

- De är fega De vågar inte ta debatten utan de agerar anonymt säger Kjell-Åke Bjurkvist.

Bjurkvist menar att det är hans engagemang för sexualbrottsoffer som ligger bakom påhoppen.

- Det finns personer som går förövarnas ärenden och för dessa är jag ett hot. Det kan till exempel röra den så kallade papparörelsen. Den största anledningen till uthängningen tror jag är att jag upplevs som ett hot av många av de som varit eller är misstänkta för övergrepp.

Kjell-Åke Bjurkvist har alltsedan hans förövare dömdes i början av 1980-talet arbetat för att öka kunskapen om sexuella övergrepp på barn. Han har bland annat grundat Osborn, en mansjour för utsatta. Bjurkvist säger att det finns en fara i att en del krafter kan verka anonymt.

- Man kan fundera på om det borde vara möjligt att ta reda på vilka personerna är som beställer ut domar. Om en lagändring borde göras. Som det är nu så har personer som är ute för att såra mig beställt ut en dom om vad jag varit utsatt för och lagt ut det på internet. Detta drabbar inte bara mig utan även mina syskon.

Bjurkvist berättar att han flera gånger uppmanat folk som kritiserat honom att de ska ta en debatt med honom men att det aldrig blivit av.

- Nej, de gömmer sig bakom anonyma kommentarer och vill inte ta debatten öppet. För egen del är jag inte rädd men jag tycker det är bedrövligt att smutskastningen även ska drabba min familj som det gör nu när domen läggs ut. Visst har jag blivit provocerad och reagerat med övertoner i tidigare debatter. Det gjorde jag på grund av alla fega individer som inte vågade ta en offentlig diskussion och debatt. Men jag förstår syftena då de velat få mig ur balans. Men denna gången lyckas de inte.

Av

Patrik Nyberg

2011-08-10

Kjell-Åke Bjurkvist berättar om sin uppväxt på Kanal 24

http://www.kanal24.info/?p=1549

 
© 2011 Crimenews
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.