BLI MEDLEM PÅ CRIME NEWS

Som medlem kan du diskutera allt om krim på Crime News forum. Du blir också uppdaterad när det händer nya grejer på sajten. Registrerar dig nu.
Bli medlem och tävla här

 

Prenumera på Crime News

bloglovinHäng med vad som händer på Crime News. Tryck på plusknappen så är du prenumerant

Login Form

Syndicate

Startsida
Förbjuden bok om ritualmord publiceras på Internet E-post
2009-11-28
Crime News har tidigare rapporterat om Uppsala universitets beslut att makulera docent Max Scharnbergs bok om Södertälje-fallet. Beslutet har mötts av en rad protester från forskare runt om i världen. Nu publiceras boken på Internet istället.

 

Scharnberg menar i sin bok att fallet är ett exempel på justitiemord och falska minnen-syndromet. En mamma och en pappa anklagades av en av sina döttrar för sexuella övergrepp och ritualmord på små barn. Dottern hävdade att även hon tvingats att mörda barn samt att hon fött fram bebisar åt en satanistsekt. Någon gynekologisk undersökning för att konstatera om flickan varit gravid gjordes aldrig. Efter ett flertal processer frikändes mamman medan pappan dömdes för sexuella övergrepp till 5 års fängelse.

Scharnberg menar att fostermamman påverkat flickan till att tro att hon bevittnat ritualmord och utsatts för incest. Bokens slutsatser går diametralt emot Uppsalaprofessorn Eva Lundgrens uppfattning om Södertälje-fallet. I boken La de små barn komme til meg berättar Södertälje-flickan hur sekten äter av lik och hur barn mördas. För Lundgren är Södertälje-fallet ett bevis på att ritualmord på små barn ägt rum i Sverige.

Detta fall är vid sidan av da Costa-fallet ett av de mest kontroversiella rättsfallen i Sverige. I båda fallen talades det om ritualmord och kannibalism och flera böcker har skrivits där synsätten på de anklagades skuld går fullständigt isär. Debatten om Scharnbergs bok och Södertälje-fallet förs bland annat på Vetenskap och Folkbildningsforum där ämnet nu haft 5 000 visningar. Den makulerade boken om den påstådda satanistsekten i Södertälje i början av 1990-talet finns utlagd på http://www.yakida.se/max/index.html

Av

Patrik Nyberg

 

Del.icio.us!Google!Live!Facebook!Technorati!Yahoo!Free social bookmarking plugins and extensions for Joomla! websites!
Senast uppdaterad ( 2009-11-28 )
 
< Föregående   Nästa >
Ska sexköpare straffas hårdare?

Senaste nytt

© 2010 Crimenews.se
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.