BLI MEDLEM PÅ CRIME NEWS

Som medlem kan du diskutera allt om krim på Crime News forum. Du blir också uppdaterad när det händer nya grejer på sajten. Registrerar dig nu.
Bli medlem och tävla här

 

Prenumera på Crime News

bloglovinHäng med vad som händer på Crime News. Tryck på plusknappen så är du prenumerant

Login Form

Syndicate

Startsida
"Quick försökte strypa min son" E-post
2008-11-20

Fredrik är styvfar till den då nio-årige pojke som Quick försökte mörda 1969. Han säger till Crimenews att han tycker att debatten som förts om Quick-fallen är djupt förvanskad.

– Jan Guillou och Leif G W Persson framställer Quick som en harmlös figur. Med tanke på vår familjs erfarenheter är det väldigt sårande och provocerande. Jag vet inte om Quick begått de mord som han dömts för men jag vet vad han utsatte min son för.

Fredriks styvson Anders låg 1969 inlagd på infektionsavdelningen på Falu lasarett. Thomas Quick arbetade som sjukvårdare där. Den 29 oktober 1969 hade polisen tagit in Quick på förhör då han misstänktes för sexuella övergrepp på pojkar. Quick erkände men släpptes på fri fot i väntan på nya förhör.

På kvällen samma dag begav han sig till Falu lasarett på sin lediga dag och försökte strypa den nio-årige Anders. I förhör förklarade Quick att ”ögonvitorna stod uppe i pannan på pojken”. Den sköterska som fann Anders beskrev synen som ett ”blodbad”. Pojken hade blod i hela ansiktet och på nattskjortan.
 – Den ansvarige läkaren ville först tysta ner det hela. Anders mådde oerhört dåligt efter händelsen och efter några veckor anförtrodde han sig för mig att Quick även förgripit sig sexuellt på honom, berättar Fredrik.
 Quick försökte bland annat få tag på Fredrik per telefon efter att han dömts för övergreppet och be om förståelse och ursäkta sig.
 – Det var som en mental våldtäkt att han på så vis sökte kontakt med mig.

Fredrik säger att familjen fick mycket bra hjälp av en psykolog i mer än ett års tid efter det inträffade. Han är däremot mycket kritiskt 
till den brist på stöd som familjen fick från samhället.
 – Vi hade det knapert på den tiden så det var svårt att få det att gå ihop. Psykologen betalade vi inte för men däremot så fick vi ta ut 
semester varje gång vi åkte dit vilket var mer än en gång per månad. Kanske varannan vecka. Det var bedrövligt av samhället att inte ställa upp när ett barn råkat ut för ett sådant här fruktansvärt övergrepp., säger Fredrik.Anders orkar än idag inte prata om vad Quick utsatte honom för.
– Nej, han har försökt förtränga det. Han avböjer att låta sig intervjuas då såren sitter så djupt. Anders känner självfallet ett oerhört hat mot Quick som gjort honom så illa.

Av
Patrik Nyberg

Fotnot: Fredrik och Anders är fingerade namn

Del.icio.us!Google!Live!Facebook!Technorati!Yahoo!Free social bookmarking plugins and extensions for Joomla! websites!
Senast uppdaterad ( 2008-11-30 )
 
< Föregående   Nästa >
Bör straffen för förtal på internet skärpas?

Senaste nytt

  • Våldtäktsförsök under söndagskvällen (Borås Tidning) 23 Aug 2010 | 1:35 am

    En kvinna attackerades vid tiotiden på söndagskvällen av en man på Sjunde villagatan i Borås. Mannen kunde senare gripas av polis. - Det är en man som har gått efter en kvinna och gjort närmanden. Hon lyckades värja sig men fick ett slag i ansiktet, berättar Damir Grizej vid Boråspolisen. [...]

  • Snusrånaren drog batong mot kassör (Motala & Vadstena Tidning) 22 Aug 2010 | 11:22 pm

    Vid 21-tiden på lördagskvällen utsattes Östenssons vid Verkstadstorget för ett rån. En man i 20-års åldern hotade kassörskan med ett batongliknande föremål när han stal snus.RelateratNågon gång mellan klocka[...]

  • Nazister brände sönder treåring (Aftonbladet) 22 Aug 2010 | 11:19 pm

    "Jag skulle göra vad som helst för att få tillbaka det liv som vi levde förut", säger Anna Sivakova. Foto: CNN "Min första reaktion när brandbomben kastades in genom fönstret var att rädda livet på mina barn, säger Pavel Kudrik. Foto: CNN Europas romer I över tus[...]

© 2010 Crimenews.se
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.