BLI MEDLEM PÅ CRIME NEWS

Som medlem kan du diskutera allt om krim på Crime News forum. Du blir också uppdaterad när det händer nya grejer på sajten. Registrerar dig nu.
Bli medlem och tävla här

 

Prenumera på Crime News

bloglovinHäng med vad som händer på Crime News. Tryck på plusknappen så är du prenumerant

Login Form

Syndicate

Startsida
Quick slapp åtal för ett mordförsök E-post
2008-12-14
Debatten om Thomas Quick och om han är oskyldigt dömd för åtta mord går på högvarv.
Ikväll sänds Hannes Råstams dokumentär på SVT2 om Quick där de nya uppgifterna ska framkomma kommande dokumentärer.
Quicks tidigare brottslighet har däremot sällan beskrivits i media trots att tusentals artiklar skrivits om Quick genom åren. I Uppsala försökte Quick mörda en man som han tidigare under kvällen träffat på krogen. Ett brott som Quick aldrig åtalades för.

1974 blev Thomas Quick försöksutskriven från rättspsykiatrin. Där satt han efter ett mordförsök på en nio-årig pojke. Efter bara en vecka i frihet försökte Quick mörda en man som han träffat på en gayklubb i Uppsala. Åklagaren beskrev gärningen så här: Quick ”har den 7 mars 1974 i Leos bostad i Uppsala sökt beröva denne livet genom att slå honom i huvudet med en stekpanna samt tilldela honom ett flertal knivhugg”.  Efter den beskrivningen la åklagaren ändå ner målet. Quick ställdes aldrig inför rätta för mordförsöket utan återfördes istället till Säters sjukhus.
Den framlidne journalisten Janne Mattsson skrev i sin bok "Gåtan Thomas Quick" att Leo är märkt för livet såväl psykiskt som fysiskt av denna händelse. När Leo vaknade efter operationen beskrev han för poliserna hur Quick fått ett hysteriskt utbrott och höggt vilt omkring sig. De polismän som anlände till brottsplatsen vittnade om en brutal misshandel av Leo. Leos rum var kraftigt nedblodat och Leo var bara några minuter från att förblöda. Leo hade skador över hela kroppen och i dokumenten står det att på  ”åttonde revbenet på höger sida fanns ett ca 5-6 cm långt jack, som blodet pulserade ur”.

Lite drygt två år efter mordförsöket på Leo skrevs Quick ut från Säter utan att ens ha ställts inför rätta för mordförsöket.

Av
Patrik Nyberg

Fotnot: Leo är fingerade namn

Tidigare artiklar i ämnet på Crimenews.se:
. "Quick försökte strypa min son" 

Del.icio.us!Google!Live!Facebook!Technorati!Yahoo!Free social bookmarking plugins and extensions for Joomla! websites!
Senast uppdaterad ( 2008-12-15 )
 
< Föregående   Nästa >
Bör straffen för förtal på internet skärpas?

Senaste nytt

  • Våldtäktsförsök under söndagskvällen (Borås Tidning) 23 Aug 2010 | 1:35 am

    En kvinna attackerades vid tiotiden på söndagskvällen av en man på Sjunde villagatan i Borås. Mannen kunde senare gripas av polis. - Det är en man som har gått efter en kvinna och gjort närmanden. Hon lyckades värja sig men fick ett slag i ansiktet, berättar Damir Grizej vid Boråspolisen. [...]

  • Snusrånaren drog batong mot kassör (Motala & Vadstena Tidning) 22 Aug 2010 | 11:22 pm

    Vid 21-tiden på lördagskvällen utsattes Östenssons vid Verkstadstorget för ett rån. En man i 20-års åldern hotade kassörskan med ett batongliknande föremål när han stal snus.RelateratNågon gång mellan klocka[...]

  • Nazister brände sönder treåring (Aftonbladet) 22 Aug 2010 | 11:19 pm

    "Jag skulle göra vad som helst för att få tillbaka det liv som vi levde förut", säger Anna Sivakova. Foto: CNN "Min första reaktion när brandbomben kastades in genom fönstret var att rädda livet på mina barn, säger Pavel Kudrik. Foto: CNN Europas romer I över tus[...]

© 2010 Crimenews.se
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.