BLI MEDLEM PÅ CRIME NEWS

Som medlem kan du diskutera allt om krim på Crime News forum. Du blir också uppdaterad när det händer nya grejer på sajten. Registrerar dig nu.
Bli medlem och tävla här

 

Prenumera på Crime News

bloglovinHäng med vad som händer på Crime News. Tryck på plusknappen så är du prenumerant

Login Form

Syndicate

Startsida
Sexbrottsoffer starkt kritisk till nya Kriminellt E-post
2009-01-06

På sajten som tagits över av Original Gangsters, OG, hetsar folk mot sexförövare i inläggen och hotar med våld - sexförbrytarna ska pinas, få sitt och slås ihjäl.
- Om det växer fram ett sådant här hat mot sexbrottslingar cementeras bara problematiken med sexbrott. Det är verkligen skrämmande, säger Kjell-Åke Bjurkvist, debattör och sexbrottsoffer.

Efter Crime News avslöjande om att Original Gangsters tagit över sajten Kriminellt har diskussionerna om publiceringar av sexbrottslingar på nätet tagit en ny vändning.
Kjell-Åke Bjurkvist, som själv utsatts för sexuella övergrepp hjälpte de gamla ägarna till sajten i början.Han är djupt kritisk till att Kriminellt nu drivs av yrkeskriminella och är oroad över vad konsekvenserna kan bli med de nya ägarna.
- Det här är en besvikelse för många av oss och jag tycker att det är en skrämmande och farlig utveckling. Det är en hetsig ton på sidan och det känns som man underförstått håller på och uppviglar. Det här utsätter en mängd personer för onödiga risker, säger Kjell-Åke Bjurkvist.

I inläggen på sajten skrivs bland annat om en av männen; "skulle döda en sånt kräk ,,,långsamt o se han pina ..", "Så vi vill lova att syns han på Söder ska han ha sitt" och "Skulle den idioten ens komma i närheten av min dotter skulle jag slå ihjäl honom"
- Det här är oerhört skrämmande och det här får ju andra proportioner även för de som är offer för sexuella övergrepp. Vi vill inte att våldet ska eskalera. Det hjälper ingen, vare sig offer, förövare eller anhöriga, säger Kjell-Åke Bjurkvist.

Sven-Erik Alhem, f.d överåklagare menar att det finns all anledning att något prövar verksamheten på Kriminellt oavsett om det finns en anmälan om brott eller inte.
- Det är djupt förkastligt att ha den här typen av uppmaningar. I en demokrati är det av ett monumentalt intresse att staten har monopol när det gäller rättsskipning och att det inte finns något privat system för bestraffning, säger Sven-Erik Alhem.

Datainspektionen ska fortsätta att utreda sajterna som hänger ut sexbrottslingar men att OG har tagit över är inget som ändrar planerna just nu.
- Vi kan inte göra mycket mer än det vi planerade i december. Vi måste ta ställning till om det är en fråga som faller under personuppgiftslagen eller inte, om det är svenskar som ägnar sig åt det och sedan ta ställning till hur man kan ingripa om det finns skäl att göra det, säger Göran Gräslund, generaldirektör för Datainspektionen.

Av
Suzanne Kordon
Den här e-postadressen är skyddad från spam bots, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den

 

Tidigare artiklar i samma ämne:

Crime News avslöjar: OG tar över sexbrottssajt 

Sexbrottssajt har blivit hackad flera gånger 

Uthängd sexbrottsling orolig för sina anhöriga 

Ny sajt hänger ut dömda brottslingar

 

Del.icio.us!Google!Live!Facebook!Technorati!Yahoo!Free social bookmarking plugins and extensions for Joomla! websites!
Senast uppdaterad ( 2009-01-06 )
 
< Föregående   Nästa >
Ska sexköpare straffas hårdare?

Senaste nytt

  • Dömd klottrare slog till igen - 23 gånger (GT (Expressen)) 4 Sep 2010 | 2:02 pm

    Västsveriges värsta klottrare? En 21-åring i Lysekil har klottrat på 23 olika ställen under några dagar. Pris för att städa upp: 62 900 kronor. I går åtalades han. [...]

  • Misstänkt storsmugglare häktad (SR Göteborg) 4 Sep 2010 | 1:57 pm

    Den 54-årige göteborgare som greps utanför Martinique i Västindien i sommar med 1,4 ton kokain på en segelbåt har förts till Sverige. Han häktades i torsdags misstänkt för grovt narkotikabrott och grov varusmuggling, skriver Expressen.Ma[...]

  • Polisjakt efter rattfyllerist (Nerikes Allehanda) 4 Sep 2010 | 1:56 pm

    En misstänkt rattfyllerist kunde omhändertas i Strömtorp utanför Degerfors vid tretiden i natt efter en polisjakt som började i Björneborg.RelateratPolisen i Värmland följde efter den misstänkte rattfylleris[...]

© 2010 Crimenews.se
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.